Contact

Heb je vragen over Amnesty Zaanstreek? Neem contact op!

Contactpersoon en secretaris: Piet Buitelaar

Telefoon 075-6401137;  info@zaanstreek.amnesty.nl

Sinds maart 2015 ben ik secretaris van de Amnesty Werkgroep Zaanstreek. Ik woon in Zaandijk en ben al heel lang lid van Amnesty International. Elk jaar organiseren mijn vrouw Ria en ik in Zaandijk de huis-aan-huiscollecte voor Amnesty International. Ik vind dat niemand in de wereld vanwege zijn of haar politieke of godsdienstige overtuiging in de gevangenis mag komen, gemarteld worden of zelfs ter dood worden gebracht. Amnesty International komt voor deze mensen op, probeert hun situatie te verbeteren en hen vrij te krijgen.

De kracht van Amnesty International is dat het onpartijdig is en niet is gebonden aan een regering, politieke ideologie of religie. Amnesty vindt dat onder elk regime de mensenrechten moeten worden nageleefd en komt in actie wereldwijd. Voordat Amnesty in actie komt doet het gedegen onderzoek. Dit maakt Amnesty International tot een betrouwbare organisatie. Bij zo’n organisatie wil ik horen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.

Voorzitter: Alice Mandjes

Na een aantal jaren gecollecteerd te hebben, werd ik collectecoördinator voor de wijk Westerkoog. In september 2018 werd ik bestuurslid en sinds oktober 2019 heb ik het voorzitterschap gekregen. Ik werk graag voor een organisatie die er toe doet, die niet passief vanuit de luie stoel, maar actief en betrokken, werkt aan een betere wereld.

Het belangrijkste grondrecht van de mens is een eerlijke, rechtvaardige, menswaardige behandeling. Waar ook ter wereld en van wie dan ook. Waar dat met voeten wordt getreden, moet onze vreedzame samenleving het opnemen voor anderen, die in een situatie verkeren die geen ruimte biedt voor protest of discussie. Amnesty maakt die vuist, en dat wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Algemeen bestuurslid Yeng Nacion

Sinds mijn komst naar Nederland in 1992 doe ik actief mee aan de diverse schrijfacties van Amnesty International. In een oecumenische kerk in Ede heb ik de schrijfacties mogen coördineren. Ik herinner me nog dat wij rond Advent veel kaarten ter aanmoediging met Kerstgroeten naar gevangenen in de hele wereld opstuurden. Dat brengt mensen dicht bij elkaar, ondanks de afstand en omstandigheden.

Nu terug in Zaanstad heeft Bert Boer (voormalig voorzitter) me uitgenodigd deel te nemen aan het bestuur van Amnesty International Zaanstreek. Ik hoefde niet lang na te denken en aanvaardde zijn uitnodiging. Op deze manier hoop ik opnieuw een bijdrage te kunnen leveren aan een betere en eerlijkere gemeenschap. Maar, we kunnen het niet alleen doen, we hebben jouw hulp ook echt nodig.