Iedereen telt mee

Time flies! Zó blijk je corona te hebben, zó is het weer voorbij. En zó waren we de collecte aan het voorbereiden en zó is die achter de rug. De landelijke teller staat nu op ruim een miljoen! Onze Zaanse club mag daarvan zo’n 11.000 euro op haar conto schrijven. Chapeau!

QR

In totaal werd landelijk 140.000 euro met de QR-code betaald. Dat zal de komende jaren groeien; dit soort ontwikkelingen moeten we gewoon even de tijd gunnen. 

Extra bus?

Snel en makkelijk betalen voor de gulle gever en minder gesjouw voor de collectant, want een collectebus vol muntgeld is echt niet te tillen! Eén collectante vroeg of ze misschien twee bussen kan krijgen de volgende keer, zodat ze het gewicht kan verdelen. Ja hoor, dat kan! Graag zelfs!

Eindstand

Op 15 april horen we de eindstand, als alle bussen zijn geleegd en de munten geteld.

Alles bij elkaar is een hoop geld ingezameld. 

Dat geld is ontzettend hard nodig want wereldwijd is er veel werk aan de winkel. Sla de krant open of kijk naar het Journaal… en dan zie je al genoeg.

Want…

Zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt Amnesty niet financieel ondersteund door een land of een organisatie, omdat zij onafhankelijk en onpartijdig haar werk moet kunnen doen. We moeten het echt hebben van donaties.

Iedereen telt mee

Ook mensen met een kleine portemonnee gaven graag. Of iemand nou twintig cent of een briefje van tien in de bus gooit: dat maakt niet uit. Iets geven, hoe weinig ook, is, zeker in deze tijd van oorlog en geweld (waarvan gewone mensen altijd het meest de dupe zijn), een blijk van solidariteit en vertrouwen. Dat hebben we allemaal nodig.