Schrijf een brief, red een leven

‘Schrijf een brief, red een leven’ is al jaren een van de slogans waarmee Amnesty mensen oproept om mee te doen aan schrijfacties. Op dinsdag 12 december vond  het jaarlijkse Write for Rights plaats in Zaandam, zoals gewoonlijk in het stadhuis. De opbrengst was zeker geen record maar toch mogen wij tevreden zijn met bijna 100 brieven naar overheden en instanties en 88 kaarten naar individuele slachtoffers van onrechtvaardigheid. 

Het hele college van burgemeester en wethouders schreef mee. Burgemeester Hamming sprak zijn waardering uit voor onze acties ‘omdat het helaas hartstikke nodig is’. 

De dag erna, op woensdag de 13e, bezochten Piet en Ria Buitelaar het Saenredam College In Rooswijk. Daar haalden zij onder de leerlingen ruim honderd handtekeningen op voor een wet die kinderarbeid moet tegengaan. Deze petitie is gericht aan de Tweede Kamer. We hopen dat al die handtekeningen leiden tot een veilig en gezond leven voor kinderen. Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld staan toch al kwetsbare kinderen bloot aan uitbuiting en verwaarlozing. 

Dank aan iedereen die met de pen ter hand zijn of haar steentje heeft bijgedragen. 

Rest ons u een mooie kersttijd en een goed en veilig 2024 te wensen!

Namens de werkgroep Amnesty Zaanstreek,

Alice Mandjes