Collecte 2023

Amnesty Zaanstreek kijkt zeer tevreden terug op de jaarlijkse collecte die half maart gehouden werd. De Zaanse collectanten (69) haalden gezamenlijk meer dan 10.000 euro op. En dat is veel meer dan verwacht. Dank gaat uit naar zowel de gulle Zaankanters als naar de collectanten. Ook landelijk is de score hoog: de teller staat nu op een dikke 1,2 miljoen euro.

Ook online

De mooie opbrengst van de collecte kan mede komen doordat men via een QR-code kon doneren. Veel mensen hebben geen contant geld meer in huis en konden nu digitaal een gift doen. Ook hebben veel collectanten een online collectebus aangemaakt. Amnesty Zaanstreek is blij met deze nieuwe mogelijkheden, maar vindt het langs de deuren gaan net zo belangrijk vanwege het persoonlijke contact.

In het nieuws

Amnesty wordt regelmatig aangehaald in het nieuws (met name in tv-journaals) als het gaat om schending van mensenrechten in Oekraïne, Afghanistan en Syrië. Dat zal wellicht de naamsbekendheid vergroot hebben. En duidelijk hebben gemaakt wat Amnesty doet in landen waar men het niet zo nauw neemt met zware bestraffingen, bijvoorbeeld van burgers die opstaan tegen het regime in hun land, weigeren een hoofddoek te dragen of meedoen aan demonstraties.