Write for Rights in de Noorderkerk

10 december: schrijfactie Amnesty International in de Noorderkerk

In verband met de coronamaatregelen vindt de schrijfactie ‘Write for Rights’ dit jaar niet plaats in het stadhuis van Zaanstad, maar in de Noorderkerk aan de Heijermansstraat 127 in Zaandam.

Jaarlijks gaan alleen al in Nederland honderdduizenden brieven de deur uit. Massaal wordt geschreven tegen onrecht. Gevangenisdirecteuren en overheden krijgen na 10 december grote hoeveelheden post binnen, waarmee de briefschrijvers pleiten voor vrijlating van een gevangene, een humane behandeling of een eerlijk proces. Ieder jaar biedt Amnesty International tien schrijnende zaken aan, waarvoor men in de pen kan klimmen. En ieder jaar kan Amnesty melden dat gevangenen zijn vrijgelaten of dat hun positie is verbeterd.

Welkom in de Noorderkerk

Wie wil meedoen in de Noorderkerk is van harte welkom op donderdag 10 december 10-16 uur. Er staan zes tafels, elk met ruimte voor twee personen. Voorbeeldbrieven, adressen en schrijfmateriaal zijn aanwezig. Ook voor wie liever ergens anders wil schrijven, ligt materiaal klaar. In verband met het coronavirus is het nodig dat u zich van tevoren aanmeldt, met opgave van de gewenste tijd. Dit kan telefonisch van 3 t/m 9 december tussen 14 en 16 uur via 06 2295 6685 of per e-mail naar e.m.boer@planet.nl. Ook vragen wij u een mondkapje te dragen.

Online meedoen

U kunt ook digitaal aan deze landelijke schrijfactie meedoen. Nadere informatie hierover vindt u op de website www.amnesty.nl/write-for-rights. Daar staan de brieven klaar die alleen nog maar digitaal ondertekend hoeven te worden. Dat kan vanaf nu tot eind december.