Zaans Balina Verhalenfestival

Initiatief Bureau Discriminatiezaken

Het 25-jarig bestaan van het Bureau Discriminatiezaken is aanleiding om in Zaanstad – de gemeente waar we in 1996 van start gingen – een cultuurfestival te organiseren. Op zondag 26 september staan elf uur lang kunst en cultuur uit meerdere werelddelen centraal. In de melting pot die de Zaanstreek is, ontbreekt het vrijwel volledig aan culturele evenementen met een diverse invalshoek. Het Balina Verhalenfestival hoopt dit gat te vullen. Het vindt op 26 september plaats op meerdere Zaandamse locaties; de Bullekerk, De Fabriek, Zorgcirkel Saenden en FluXus. De entree is – de films in De Fabriek uitgezonderd – overal gratis.

Tussen even na elf uur ’s morgens (wanneer burgemeester Jan Hamming de aftrap verricht) en de laatste noten van het Meral Polat Trio om tien uur ’s avonds kan er worden genoten van een zorgvuldig samengesteld topaanbod aan films, spoken word, theater, ontmoetingen, exposities en muziek. Daarbij staat de diversiteit – in velerlei opzicht – centraal.

Reserveren kan niet, wij werken op basis van het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Graag nodigen wij uit voor het Balina Verhalenfestival.  Bijgevoegd vindt u het blokkenschema.

Voor meer informatie over het festival kunt u een kijkje nemen op onze sociale media:
Twitter: https://twitter.com/Balinafestival    

Instagram: https://www.instagram.com/balinaverhalenfestival/

Facebook pagina: https://www.facebook.com/Balinaverhalenfestival/     

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/171252015089068