Fotowedstrijd gewonnen door…

Fotowedstrijd Amnesty: verrassende inzendingen voor reizende tentoonstelling

Mensenrechten, waaronder vrijheid, tolerantie, kunnen zeggen wat je wilt en zijn wie je bent: dat was het thema van de regionale fotowedstrijd van Amnesty International. De wedstrijd, een initiatief van een aantal samenwerkende Amnesty-groepen in Noord-Hollandheeft bijzondere beelden opgeleverdOngeveer twaalf foto’s zullen meedoen in een reizende tentoonstelling later dit jaar, wanneer corona dat toelaat.

De inzendingen werden in drie groepen verdeeld. Iedere groep heeft zijn eerste drie beste foto’s uitgekozen. Naast die negen ‘winnende’ inzendingen zijn er nog drie gekozen die een eervolle vermelding verdienen en ook meegaan in de tentoonstelling. De jury van Schagen/Hollands Kroon en Zaanstreek koos de foto ‘Gevangen… maar toch vrij’ van Hilda Snel- Termaten unaniem als hun nummer 1. 

Het is voor het eerst dat de Amnesty-groepen Schagen/Hollands Kroon, Zaanstad, Heerhugowaard/Koggenland en Alkmaar zo breed samenwerkten. De groepen zijn zeker van plan vaker activiteiten met elkaar op te pakken. Kijk voor meer achtergrondinformatie en activiteiten op de diverse websites van de groepen of volg ze op Facebook en/of Instagram.